Veckans utdelningar v.23

Fredag igen och dags att summera ihop veckans utdelningar. I Juni är det inte så många svenska bolag som delar ut i min portfölj, men eftersom jag äger ett gäng utländska bolag så trillar det ändå in lite pengar till pengamaskinen. Denna vecka så har utdelningarna endast kommit från utländska innehav.

Det är stor skillnad på utdelningarna när mars, april och maj är över. Utdelningarna blir både mindre till antalet och i volym. Det fina är att jag ändå får in lite pengar i stort sett varje vecka året om. Notiserna om utdelningarna i telefonen gör att jag alltid påminns om att fortsätta jobba mot mitt mål och fortsätta investera i portföljen.

Så även om det blir lite mindre utdelningar just nu så fortsätter jag att bygga vidare på pengamaskinen genom att investera i fler aktier med de pengarna som kommer in. Det viktigaste för mig är att mina totala utdelningar ökar varje år och det kommer de att göra, dels genom utdelningstillväxt men även för att jag köper fler aktier för nysparande och återinvestering. Det tar tid att bygga upp en stabil pengamaskin!

Nu ska jag ta en liten promenad och lyssna ikapp lite ekonomipoddar i det fina vädret. Ha en fin fredag!

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

  • Nokia I 0,05 EUR per aktie
  • Unilever I 0,459 USD per aktie

Fredag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *