Veckans utdelningar v.24

Måndag igen och en ny vecka med utdelningar. Morgonen har bjudit på regn vilket inte är helt vanligt senaste månaderna. Började dagen med att sova ut rejält och har därefter läst några kapitel i boken. I eftermiddag är planen att ta en promenad och lyssna på lite poddar om vädret håller upp.

Det var roligare att sammanställa veckans utdelningar jämfört med förra veckans. Jag är glad att jag har lite amerikanska utdelare i portföljen som delar ut kvartalsvis men även månadsvis så att det mer eller mindre trillar in lite pengar på kontot varje vecka. Har även ett gäng med svenska preffar som ger mig utdelning varje månad.

Jag vill att det ska komma in pengar  i portföljen med jämna mellanrum för att kunna återinvestera och köpa mer aktier med jämna mellanrum. Detta gör att jag ibland kommer köpa när det är lite dyrare på börsen och ibland när det är billigare men över tid kommer det bli bra eftersom börsen historiskt alltid går upp.

Jag vet att det kommer vara sämre utdelningsmånader nu jämfört med mars, april och maj där de flesta utdelningarna kommer varje år. Men fler och fler bolag har börjat med att dela upp utdelningen  på två vilket gör att september, oktober och november blir lite roligare än tidigare år med utdelningar från bland annat NCC, Investor och Castellum.

Uppdelad utdelning tycker jag bara är bra och jag skulle gärna se att bolagen gör som de flesta bolag i USA och delar ut kvartalsvis. Då blir det mindre påverkan på kursen vid varje utdelning och jag får ett jämnare kassaflöde in i min portfölj.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

  • Johnson & Johnson I 0,90 USD per aktie
  • 3M I 1,36 USD per aktie

Onsdag

  • K2A pref I 5,00 kr per aktie
  • SPFF I 0,068 USD per aktie

Torsdag

Fredag

  • EPR I 0,36 USD per aktie
  • Realty income I 0,2195 USD per aktie
  • L Brands I 0,60 USD per aktie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *