Veckans utdelningar v.26

Dags att summera ihop veckans, månadens och första halvårets utdelningar. Om vi börjar med veckans utdelningar så kommer alla idag fredag. Skönt avslut på veckan ändå! Det är USA och Kanada som skickar in pengar på kapitalförsäkringen. Nästa vecka återinvesterar jag pengarna i något utländsk bolag för att sätta pengarna i arbete igen.

Om vi sedan kollar på månadens utdelningar så är de tyvärr lägre än föregående år. Anledningen till att det blivit lägre utdelningen i år är att SCHD betalar ut pengar 1:a Juli istället för slutet på juni. Det är slantarna från den utdelningen som avgör att utdelningen blir ungefär 6,6% lägre än föregående år.

Ser man däremot på första halvåret i sin helhet så är det betydligt roligare läsning. Då har utdelningarna ökat med lite drygt 15 % från föregående år. Det som ligger bakom ökningen är disciplinerat sparande tillsammans med återinvesteringar och höjda utdelningar. Kombinationen gör att totala utdelningarna från portföljen växer.

Att bygga pengamaskinen går inte speciellt snabbt men det får ta tid. Men klarar jag av att investera så att utdelningarna växer med i genomsnitt 15% om året i 5 år så kommer pengamaskinen att generera dubbelt så mycket utdelning då. Det skulle vara fantastiskt men ett svårt mål att nå!

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *