Veckans utdelningar v.32

Andra veckan i Augusti och det är en solig måndag förmiddag när jag summerar veckans utdelningar. Denna vecka är det ”endast” 1 utdelning men jag tycker att det är en bra utdelning. Bolaget som delar ut är Akelius och det är ett av mina största innehav just nu.

Att Akelius tillsammans med de andra preffarna är några av mina största innehav är något jag kommer ändra på över tid, jag inte vill att preffarna ska väga så tungt i portföljen som de gör idag. Jag vill snarare att de ska vara ett komplement som genererar pengar till med jämna mellanrum.

Men jag kommer inte sälja av preffarna utan snarare investera mer i stamaktier framöver. Stamaktier är och kommer vara det bästa över tid eftersom man då får ta del av företagets växande vinster i form av stigande aktiekurs och utdelningshöjning.

Akelius Pref  är den aktien som ger mig mest utdelning varje år i kronor just nu. Pengarna som jag får från utdelningen denna gången ska jag försöka återinvestera i portföljen under slutet av veckan för att bygga vidare på min pengamaskin.

Veckans utdelning gör att jag förlänger min svit med utdelning varje vecka sedan årsskiftet. Jag tror och hoppas sviten ska hålla sig genom hela året men det återstår att se. Hur ser det ut för er, får ni någon utdelning i veckan? Kommentera gärna nedan.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

  • Akelius I 5,00 kr per aktie

Fredag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *