Veckans utdelningar v.36

Sommarvärmen verkar ha hittat tillbaka idag med strålande väder utomhus. Skönt med lite värme nu när man är ledig fram till på fredag. Jag passade på att ta en promenad till lokala Ica butiken och fråga om jag kunde få lite banankartonger eftersom jag och frugan snart ska flytta. De var glada att bli av med lite kartonger samtidigt som jag slapp betala för flyttkartonger en win/win helt enkelt. Känns bättre att återanvända kartongerna samtidigt som jag tycker de är bättre att packa i än dom man kan köpa hos tex Rusta. Så det är ett litet spartips för er som ska flytta.

Sedan har jag packat några kartonger med saker i lugn och ro samtidigt som jag lyssnat igenom några poddar. Har lyssnat ikapp alla poddar nu och då lyssnar jag på Storytel istället. Många poddar har jag tidigare lyssnat på varje vecka trots att jag egentligen inte tycker de är så bra, nu har jag istället minskat poddarna och kompletterar med Storytel som ger mig mer. Var på Akademibokhandeln för några dagar sedan och kollade in böcker att läsa framöver, alla jag ville läsa fanns hos Storytel som ljudböcker, så nu är det bara att lyssna på dem.

Kollar man på utdelningar så blir det en fin start på september med 5 st utdelningar redan under första veckan. Det är bara idag, måndag som det inte ramlar in någon utdelning på kontot men det kan jag leva med.

Som jag skrivit tidigare så är inte det viktigaste att få utdelning varje vecka men det är kul att få det. Det motiverar mig hela tiden att fortsätta bygga vidare på portföljen när jag får små belöningar hela tiden för mitt investerande. Jag tror det är viktigt att påminnas med jämna mellanrum för att fortsätta motiveras. Utdelning bara 1 gång om året i en portfölj med bara några få aktier skulle inte jag klara av, även om utdelningarna i volym skulle vara stora. Men det finns inga rätt eller fel och alla investerare får välja sin egen väg vilket är det fina med aktier.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

  • Pfizer I 2,99 SEK per aktie
  • Walmart I 0,52 USD per aktie

Onsdag

  • Unilever I 0,448 USD per aktie

Torsdag

  • Elekta I 0,70 kr per aktie

Fredag

  • L Brands I 0,60 USD per aktie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *