Veckans utdelningar v.37

Fredag igen och dags att summera ihop en fantastiskt bra utdelningsvecka. Totalt under veckan har det ramlat in 7 st utdelningar på kontot. Volymerna har varit på en bra nivå och aktierna som har bidragit mest under veckan med sina utdelningar nu på morgonen är K2A och Clas Ohlson.

På tal om Clas Ohlson så har de valt att dela upp utdelningen vid 2 tillfällen. Idag kom första delen på 3,125 kr och den 17:e Januari kommer nästa utbetalning på 3,12 kr per aktie. Uppdelningen av utdelningen gör att jag får svårt att slå september förra året men jag kommer få en betydligt bättre start på 2020.

Att fler och fler svenska bolag väljer att dela upp utdelningen vid flera tillfällen är något jag tycker är bra. Det gör att det blir fler tillfällen att få in pengar på kontot under året. Drömmen vore om man kunde efterlikna de amerikanska bolagen där de flesta har utdelning kvartalsvis. Det hade varit riktigt bra.

Efter att ha haft det lite sämre med utdelningar under månaderna juni-juli-augusti så är lite roligare nu när det trillar in lite utdelningar igen. Det blir lite tråkigare när det inte händer så mycket på kontot tycker jag.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

  • 3M I 1,44 USD per aktie

Fredag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *