Veckans utdelningar v.42

Fredag eftermiddag och har vaknat upp till en otroligt fin höstdag. Hoppas det blir lika bra väder hela helgen och början på nästa vecka nu när jag är ledig fram tills onsdag.
Igår fick vi tillslut internet till nya lägenheten, det är verkligen skönt. Dels för att kunna följa börsen och nyheter igen men även för att vi streamar all tv via internet. Det gör vi såklart för att spara lite pengar och har varit lite segt att senaste tiden bara ha tillgång till kanalerna SVT1, SVT2, TV4 och 6:an.
Eftersom vi ganska nyligen flyttat så kommer det lite andra kostnader framöver, dessutom har jag bytt jobb vilket ger lite bättre inkomst. För att få en liten överblick över hur det kommer se ut framöver så har jag idag gjort en ny budget i googles spreadsheet. Den nya budgeten känns bra och kombinationen av lägre kostnader och högre inkomst gör att jag ska kunna spara lite mer framöver och bygga pengamaskinen starkare.
Portföljen ligger fortfarande på plus med marginal för helåret men i Oktober har pengamaskinen har haft det tufft. Det som ändå har varit bra är att jag tappat mindre än OMXS30. Sen beroende på hur man ser på det så kan nedgången på börsen ändå vara ganska positivt. Jag ser det som en möjlighet att kunna köpa fler aktier vid lön nästa vecka. Jag ser det helt enkelt som att det är lite rea på börsen. Sen om det är bästa erbjudandet eller om det blir bättre rea, det vet man först om någon månad.
Denna vecka har jag i vanlig ordning fått utdelning. Det är månadsutdelarna EPR Properties och Realty Income som betalt ut lite pengar på min kapitalförsäkring. Utdelningsinvestering med stor riskspridning är något jag verkligen gillar som ni säkert förstått. Att få utdelning varje vecka ger en ständig boost och motiverar mig för att ständigt fortsätta investera även när börsen är lite sur.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

  • Realty Income I 0,221 USD per aktie
  • EPR Properties I 0,36 USD per aktie

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *