Veckans utdelningar v.44

En lite bättre vecka hittills på börsen. Portföljen har börjat återhämta sig lite efter fallet som varat i stort sett under hela oktober. För min del gör det inget om aktiekurserna är lite lägre ett tag men det gör inget om de går upp heller. Jag köper aktier varje månad, året om, i samband med lön vad börsen än står i. Jag bygger på min pengamaskin och kommer fortsätta med det många år framåt i tiden för att nå mitt slutmål.
Jag fick min slutlön från min gamla arbetsgivare igår och först tanken var att stoppa in pengarna på börsen. Men så blev det inte utan istället så la jag undan det på ”huskontot”, ”resekontot” och ”buffertkontot” bland annat inför kommande julklapps inköp. Sen åker jag och frugan till Ullared i helgen och då kan det vara skönt att ha lite extra utrymme om man hittar några bra deals. Blir shoppingen i linje med förväntan så överför jag nog en extraslant till portföljen nästa vecka och köper några aktier.
Har under veckan lyssnat på kvalitetsaktiepodden. Den podden lyssnar jag alltid på så fort den kommer eftersom den har hög kvalité, är intressant och framförallt lärorik. Jag får dessutom alltid med mig något eller några bolag som jag blir sugen att kolla vidare på. Senaste avsnittets lite intressantare bolag var Swedol och AQ group som jag vill kolla närmare på. Det gör jag nog under kommande vecka och kanske tar jag en lite position i något av bolagen.
VF Corporation ett av mina amerikanska innehav meddelade i mitten på oktober att man kommer höja utdelningen med 10.9% från 0,46 USD till 0,51 USD. En riktigt bra ”löneökning” i portföljen. Bolaget utgör ingen stor del av portföljen men det är alltid glädjande när bolag som jag äger höjer utdelningen. Första utdelningen efter höjningen blir en tidig julklapp den 20:e december.
Under veckan har det varit mycket fotboll och jag har hittills gått på 2 allsvenska matcher. Det kommer även att bli en 3:e på söndag och det är sista hemmamatchen för i år vilket är både tråkigt och skönt. Egentligen ska det inte spelas fotboll så här sent på året tycker jag, men när sista matchen är spelad så kommer jag ändå att gå och vänta på att nästa års säsong ska starta under hela vintern. Fotboll är ett av mina större intresse tillsammans med aktier och investeringar. Jag tror det är bra att ha flera saker som är viktig i sitt liv förutom frugan och familjen som såklart är viktigast.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

  • Bonava I 2,60 kr per aktie

Onsdag

  • Diös I 1,45 kr per aktie
  • Eastnine I 1,05 kr per aktie
  • Boston Pizza I 0,115 CAD per aktie

Torsdag

  • AT&T I 0,50 USD per aktie

Fredag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *