Veckans utdelningar V.51

Äntligen fredag och julledighet för de flesta men för mig så har en ny arbetsperiod på 7 fina dagar precis börjat. Men jag trivs bra på jobbet och tycker det är kul att jobba så det är inga problem. Det är ju lite bättre betalt i jul och det piggar ju alltid upp lite i vintermörkret.

Årets sista riktiga utdelningsvecka har bjudit på ett gäng med amerikanska utdelningar. Jag kan dessvärre redan nu konstatera att nästa vecka blir den första veckan utan utdelningar för mig i år. Tråkigt men samtidigt hoppas jag på att få några fina julklappar istället.

Ska man se tillbaka på hela årets utdelningar så är jag nöjd. Totala utdelningsvolymen steg med 13% från föregående år. Nästa år siktar jag på att öka utdelningsvolymen med 20 % från årets nivå. Bättre möjlighet till sparande tillsammans med utdelningshöjningar gör att jag tycker att det är ett rimligt mål att sätta. Så får jag se hur det går längs vägen och summera ihop det vid den här tiden nästa år.

rets utdelning

Bilden ovan är tagen från min Google spreadsheet där jag lagt in alla mina utdelningar sedan 2015. Det är mitt sätt att få en bra överblick och kunna följa utvecklingen varje år. Har man Avanza som nätmäklare är det ganska snyggt inbyggt i deras hemsida och använder man Nordnet så får man fixa själv som mig. En hemsida jag hittade för någon vecka sen med fokus på aktieutdelningar är aktieutdelningar.netlify.com. Jag kan rekommendera er att kolla in hemsidan som är riktigt snyggt gjord och användarvänlig. Kul hemsida om man vill slippa ha en egen excel snurra.


 

Denna veckans summering av utdelningar

 

Måndag

  • McDonalds I 1,16 USD per aktie
  • EPR Properties I 0,36 USD per aktie
  • SCHD I 0,405 USD per aktie

Tisdag

Onsdag

Torsdag

  • VFC I 0,51 USD per aktie

Fredag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *