Veckosummering v.10

Börsen har gått ner lite under veckan och mina portföljer börjar närma sig OMXS30 i avkastning sedan årsskiftet. Känns bra att det inte skiljer så mycket åt längre och jag hoppas att jag går om index under året.

Under veckan så fick jag hem ett nummer av tidningen Stock Magazine som är en medlemsförmån för unga aktiesparare. Tidningens tema var EU och det fanns några trevliga artiklar att läsa som alltid.


En sak som ska bli lite spännande under början på nästa vecka är att följa en av mina ”chansaktier” Scandinavian Enviro Systems.

Bolaget släppte nämligen ett PM 2018-12-13 angående MoU med EE-TDF Cleveland LLC:

– Ambitionen är att teckna ett bindande avtal inom tre månader och sedan påbörja första anläggningsprojektet under det andra kvartalet 2019, säger Thomas Sörensson, vd Enviro.

Detta är ingen stor post jag äger när man ser portföljen i sin helhet. Jag tror att bolaget har en stor potential och jag gillar verkligen att SES tjänar pengar på att återvinna däck och ta vara på materialen. Det gör att det är roligt att äga en liten skvätt med aktier.

Mina ”chansaktier” får tillsammans aldrig utgöra mer än 5% av hela portföljen eftersom de har en väldigt hög risk. Hög risk har potential att ge en hög avkastning men man kan också förlora mycket på dessa aktier. Så var försiktiga med era ”chansaktier”.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

OMXS30 är ner 0,89 procent senaste veckan
DJ USA är ner 1,66 procent senaste veckan
OMXS30 är upp 10,64 procent sedan årsskiftet
Mina portföljer är upp 10,07 procent sedan årsskiftet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *