Veckosummering v.14

Första veckan i april är avklarad och så även förmiddagshelgen på jobbet. För min del har det varit en lugn börsvecka och jag har inte hunnit följa med så mycket på grund av jobb och besök av familj och vänner.

Det är skönt att ha en portfölj som jag inte måste följa dagligen, även om det såklart är roligt. Portföljen klarar sig själv och det enda man egentligen behöver tänka på är hur man ska återinvestera utdelningarna som kommer in med jämna mellanrum.

April är en extra kul månad att vara aktieägare på grund av alla utdelningar som kommer in på kontot och gör att man kan köpa lite aktier varje vecka. Många andra månader under året så blir det bara aktieköp i samband med lön och det är inte lika kul, jag gillar att köpa aktier så ofta som möjligt och bygga vidare på pengamaskinen.

Portföljen har fortsatt att växa på bra under veckan och jag är fortfarande förbi index när man jämför sedan årsskiftet. Börsen i sin helhet har gått ruskigt bra i år och det borde väl nästan bli en dipp snart? Eller tror ni den fortsätter gå starkt framöver? Kommentera gärna vad ni tror om börsen närmaste tiden nedan.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

  • OMXS30 är upp 15,16 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 17,86 procent sedan årsskiftet

  • DJ USA är upp 2,10 procent senaste veckan.
  • OMXS30 är upp 4,43 procent senaste veckan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *