Veckosummering v.14

Söndag vecka 14 och jag tänkte försöka sammanfatta veckan som varit. Jag börjar först med siffror om veckans börs:

  • OMXS30 är ner 1,56 procent senaste veckan
  • DJ USA är ner 1,38 procent senaste veckan
  • OMXS30 är ner 4,16 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är ner 1,4 procent sedan årsskiftet

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:

Även denna vecka har blivit ett helt gäng med inlägg och har ni missat något så tycker jag att ni ska passa på att trycka på länkarna för att läsa och kommentera gärna vad ni tycker om inläggen.

Snart är det en ny vecka med jobb måndag till söndag. Ska faktiskt bli skönt att jobba lite igen även om det varit en skön och bra ledighet. Gillar verkligen mitt nya jobb!

Igår låg jag och läste årsredovisningen av Hufvudstaden på soffan. Det var riktigt roligt och intressant. Dessutom fick jag reda på väldigt mycket som jag inte visste innan, både om marknaden och bolaget. Intressant med alla nyckeltal och hur bolaget utvecklar sig över tid.

Jag ska försöka läsa mer årsredovisningar oftare. Det är ju fantastiskt bra årsredovisningar som de stora bolagen i Sverige har och även om jag inte förstår precis allt så får man en bra bild om hur det står till. Man måste ju givetvis ta VD-ordet med en nypa salt och läsa mellan raderna eftersom bolagen såklart vill att allt ska se så bra ut som möjligt i årsredovisningen.

Annars blir det en lugn söndag och någon gång under dagen kommer det att bli en promenad med någon bra podd i öronen. Hoppas ni får en fin söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *