Veckosummering v.16

Dags att summera ihop veckan som gått i vanlig ordning. Påsken har spenderats på jobbet och tyvärr inte ute i det fina vädret. Men efter dagens skift återstår endast 2 nätter innan jag får en lite längre ledighet från onsdag till söndag.

Under torsdagen kunde man läsa på Dagens Industri att Stockholmsbörsens breda index har passerat tidigare rekordnivåer. Så även denna vecka tuffar börsen på och är riktigt stark sen årsskiftet. Jag hoppas att den lugnar ner sig lite och får gärna falla tillbaka lite så det blir billigare att köpa fler aktier.

Mina portföljerna har varit förbi index någon vecka men är nu tillbaka bakom index igen. Man vill ju alltid ligga före men det är över lång tid som det spelar roll.

Det har inte skett några större förändringar i portföljen under veckan. Lite pengar från utdelningar och Nordnets aktielåneprogram har kommit in på kontot. För de pengarna köpte jag lite mer aktier i Industrivärden.

Kommande vecka är lönevecka och det ser jag som alltid fram emot. Ska sätta mig i början på kommande vecka och börja planera vilka aktier jag ska fylla på i. Jag ska se om jag klarar att dela upp köpen lite under maj och inte köpa aktier för hela summan jag överfört från lönen direkt. Kommer bli svårt eftersom jag vill sätta pengarna i arbete direkt.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

  • OMXS30 är upp 18,60 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 16,52 procent sedan årsskiftet
  • DJ USA är ner 0,20 procent senaste veckan.
  • OMXS30 är upp 1,80 procent senaste veckan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *