Veckosummering v.18

Söndag vecka 18 och jag tänkte försöka sammanfatta veckan som varit. Jag börjar först med siffror om veckans börs:

  • OMXS30 är ner 0,23 procent senaste veckan
  • DJ USA är ner 0,15 procent senaste veckan
  • OMXS30 är upp 0,01 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 2,34 procent sedan årsskiftet

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:

Även denna vecka har blivit ett helt gäng med inlägg och har ni missat något så tycker jag att ni ska passa på att trycka på länkarna för att läsa och kommentera gärna vad ni tycker om inläggen.

 

Har varit en ganska lugn vecka för mig på börsen där jag inte gjort så mycket affärer. Jag sålde av mitt innehav i Oscar Properties Pref B och köpte lite investmentbolag i form av Latour och Investor. Det har trillat in utdelning dagligen under veckan och detta ska jag återinvestera under kommande vecka för att sätta pengarna i rörelse igen direkt.

Jag har ett gäng bolag som jag vill köpa men tycker de är lite dyra, över tid kommer det nog löna sig att betala lite extra för fina bolag men jag är lite snål. Man brukar ju säga ”Sell in May and go away” eftersom det historiskt brukar vara lite svagare och svängigare mellan Maj till Oktober. Jag ligger alltid i marknaden och hoppas snarare på att det kan öppna upp sig bättre köplägen under denna period. Sen finns det inget som säger att det behöver vara stökigare under denna period bara för att det varit så historiskt.

Igår när jag satt och kollade kontot hos storbanken såg jag att jag fått en e-faktura. Inga konstigheter med det, men bredbandsbolaget hade höjt priset på vårat bredband med 20 kr utan att jag fått info vilket irriterade mig. Ringde och frågade varför och om det gick att få rabatt. Nej fick jag till svar, men då bad jag dem att säga upp mitt abonnemang. Då blev jag direkt erbjuden 50 kr rabatt per månad under ett år. Blev ju egentligen bara 30 kr mindre än innan men alltid något.

Det var allt för denna vecka. Hoppas ni gillat inläggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *