Veckosummering v.22

Söndag igen och dags att summera ihop den skakiga veckan på börsen där OMXS30 sjönk över 3 %. För min del spelar det inte så stor roll, jag gillar att kunna köpa fler aktier till samma pris och köper aktier långsiktigt.

Är det ett bra läge att köpa aktier nu när börsen fallit? Jag vet faktiskt inte men det är ju ett betydligt bättre att köp aktier nu än för 1 månad sen, men den kan såklart falla mer.

Nästa vecka så ska skatteåterbäringen betalas ut mellan den 4-7 Juni. Nu passar det fint med en extraslant och jag tänker att jag ska lägga hälften till semesterkassan och hälften till aktiekontot och köpa några extra aktier till portföljen.

Utdelningen för Maj slog nytt rekord och var 14,5% högre än föregående år. Jag är glad att utdelningstillväxten är bra i pengamaskinen. Vill man spana in utdelningshistorik för spardagbok så är den nu uppdaterad på bloggen.

Imorgon så börjar sista hela skiftperioden innan semester. Det blir min första riktiga semestern någonsin. Jag har aldrig haft längre än 3 veckor semester tidigare, men i år så har jag nästan 5,5 veckor sammanhängande ledighet under sommaren. Ska bli skönt att bara vila upp sig och jag har inte alltför mycket planerat om dagarna.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:

Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

  • OMXS30 är upp 7,22 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 14,81 procent sedan årsskiftet
  • DJ USA är ner 2,42 procent senaste veckan.
  • OMXS30 är ner 3,25 procent senaste veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *