Veckosummering v.25

Söndag igen efter en vecka som sprungit iväg. Tiden går väldigt snabbt nu när jag har semester. Jag har hunnit med att fixa mycket saker som jag även skulle kunna hinna med när jag jobbar, men som jag ändå skjutit på framtiden. Några av sakerna som blivit gjorda är att bilen har blivit rengjord och vaxad, sparkonto är öppnat och räntor är förhandlade mad banken. I slutet på nästa vecka ska väggar spacklas och målas, så det finns lite projekt att pyssla med under semestern.

Börsen går riktigt bra och portföljen på all time high. Det har tyvärr inte gått riktigt lika bra som för indexet SIXRX som mäter hela Stockholmsbörsen inklusive utdelningar, men jag är inte så långt ifrån. Det är inte helt rätt att jämföra sig mot SIXRX eftersom jag mäter min totala portfölj inklusive utländska aktier.

Kronan har stärkts lite mot dollarn senaste månaden och det märks bland annat i portföljvärdet men även när utdelningarna kommer in. Valutorna rör sig upp och ner så det blir ett nollsummespel i slutändan. Men det vore skönt om dollarn kunde gå ner lite kommande månader eftersom jag och frugan åker till USA nästan en månad nu i höst.

Tänkte även slänga med ett tips på ett poddavsnitt av investerarens podcast: ”bygg en pengamaskin”. Avsnittet handlar om hur man bygger sin egen pengamaskin med hjälp av utdelningsaktier. Helt klart värt att lyssna på!


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Hur börsen och min portfölj utvecklats sedan årsskiftet i procent:

 

  • OMX Stockholm 30 (OMXS30) är ett index över de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen exklusive utdelningar.
  • SIX Return Index (SIXRX) visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar.
  • Dow Jones US Market Index (DJ USA) är ett värdeviktat marknadsindex som representerar 95% av den amerikanska aktiemarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *