Veckosummering v.25

Efter en lugn midsommar med jobb så tänkte jag nu sammanfatta veckan som gått. Först och främst så var det tråkigt att Tyskland orkade vända matchen igår mot Sverige till seger. Detta sekunder innan slutsignalen och precis innan jag gick på nattskiftet. Väldigt tråkigt och nu väntar en viktig match mot Mexiko under nästa vecka.

Har egentligen inte hänt så mycket spännande i veckan, det har varit jobb varje dag, jag har kollat på fotboll, läst och lyssnat på poddar som vanligt. Men idag har jag gjort något som jag inte brukar göra. Jag har kollat lite på portföljen och kollat på hur den har utvecklat sig sig senaste tiden.

Börsen har gått lite sämre senaste månaden och OMXS30 har gått ner 4,61%. Min portfölj har klarat sig lindrigare undan med en nergång på ”endast” 0,99%. Det är ju såklart roligt att portföljen klarat sig bättre men eftersom mina investeringar på börsen är på lång sikt så kan man inte dra för stora växlar av det. Det är först när man kollar tillbaka om 5-10 år som jag kan se tillbaka för att se om jag slagit index eller om jag skulle köpt en indexfond istället och spenderat tiden på något annat än min hobby att investera och välja ut aktier.

Men för mig är det inte ett alternativ att bara köpa indexfonder eftersom jag tycker det är roligt att lyssna på poddar, läsa årsredovisningar och böcker för att utveckla mig till en bättre investerare över tid. Jag vill helt enkelt välja aktier själv till min portfölj och köpa det jag själv tror på. Det kommer inte bli bra alla gånger men då lär man sig och förhoppningsvis gör man inte om misstaget. Man ska alltid göra sin egna hemläxa innan man köper aktier och inte lita blint på tips från andra.


Lite om siffrorna från veckans börs:

  • OMXS30 är ner 1,33 procent senaste veckan
  • DJ USA är ner 0,83 procent senaste veckan
  • OMXS30 är ner 1,74 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 3,61 procent sedan årsskiftet

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *