Veckosummering v.26

Söndag igen och dags att summera ihop veckan som gått. Sista dagarna har varit riktigt kul faktiskt, det har varit renovering av hus som stått på schemat. Jag gillar verkligen att pyssla, bygga och lära mig nya saker. Så senaste dagarna har jag jobbat mer än om jag skulle varit på ordinarie jobb.

Ser man tillbaka till början på veckan så trillade det in lön på kontot. När räkningarna var betalda och lite pengar var undanlagda till semesterkassan så skickade jag in pengar på Nordea och Nordnet och köpte lite aktier. Nästa vecka blir det ytterligare några köp när utdelningar kommit in på kontot. Annars kommer jag ligga lågt med investerande fram till nästa lön.

Avanza släppte en fantastisk trevlig nyhet under veckan. Man drömmer ju om att Nordnet ska haka på men tyvärr satsar de på saker som ”dark mode” i appen samt kapitalförsäkring för onoterade bolag som inte är relevant för gemene sparare utan snarare ren dynga. Jag gillar Nordnet i grunden men Avanza är oftast steget före med det mesta.

När jag kollar på hur portföljen utvecklat sig under månaden så har det varit en helt okej månad. Det blev en uppgång på 4,19% medans OMXS30 gått upp med 3,46%, så det är jag ändå nöjd med.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Hur börsen och min portfölj utvecklats sedan årsskiftet i procent:

 

  • OMX Stockholm 30 (OMXS30) är ett index över de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen exklusive utdelningar.
  • SIX Return Index (SIXRX) visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar.
  • Dow Jones US Market Index (DJ USA) är ett värdeviktat marknadsindex som representerar 95% av den amerikanska aktiemarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *