Veckosummering v.27

Söndag igen och dags att summera veckan som gått. Börsen har gått ruskigt bra hittills i år och det känns svårare och svårare varje månad när lön och utdelningar ska investeras. Senaste veckan är inget undantag, portföljen har gått bra och jag ligger bra till mot index.

För egen del så tycker jag att det är en ganska tråkig period på börsen just nu eftersom det inte är så många utdelningar som på våren. Jag bunkrar på mig aktier inför kommande års utdelningar. Man behöver ha något att se fram emot lite tråkigare perioder på börsen.

Men nu tar jag en liten paus från att köpa aktier fram till den 25:e juli och förhoppningsvis sjunker börsen lite fram tills dess. Jag skulle inte bli ledsen om börsen går ner en bit från dessa nivåer.

Veckan har annars spenderats med att renovera mellan 4-12 timmar per dag. Det börjar det känns i kroppen men det är samtidigt väldigt kul. Närmaste dagarna ska jag och frugan åka iväg på några mindre utflykter för att komma ifrån renoveringen lite vilket är skönt.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Hur börsen och min portfölj utvecklats sedan årsskiftet i procent:

 

  • OMX Stockholm 30 (OMXS30) är ett index över de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen exklusive utdelningar.
  • SIX Return Index (SIXRX) visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar.
  • Dow Jones US Market Index (DJ USA) är ett värdeviktat marknadsindex som representerar 95% av den amerikanska aktiemarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *