Veckosummering v.30

Söndag igen och dags att summera ihop spardagboks vecka. Har varit lite mer tankar på portföljen och börsen under senaste veckan än under semestern.

Bland annat så har jag lagt upp en plan på vilka aktier jag ska hinna med att köpa under resten av året. Sen så gör jag en ny plan vid årsskiftet om vilka aktier jag ska köpa kommande halvår efter årsskiftet, osv.

Jag har ganska många aktier i portföljen. Det är egentligen ganska svårt att hålla koll på alla, men jag vill ha det så. Jag gillar riskspridning. Men för att inte bara köpa nya aktier hur som helst så försöker jag strukturera portföljen så att jag får den som jag vill genom att göra en plan.

Det tar lite tid, men genom att göra avstämningar och planera köpen så kan jag stöpa om portföljen så jag får den så som jag vill ha den utan att behöva sälja aktier. Min grundtanke är att ha en någorlunda likaviktad portfölj med tyngd mot investmentbolag och bolag med utdelning. Det är vad jag tror kommer bli bra långsiktigt.


Lönen kom in under veckan och jag har som vanligt investerat en del av lönen på börsen. Det är alltid lika roligt att bygga vidare på pengamaskinen som växer sig starkare och starkare för varje månad.

Även om kurserna går ner så kommer jag äga mer aktier än tidigare och mer aktier ger förhoppningsvis mer utdelning nästa år. För mig är det viktigt att utdelningarna växer eftersom jag en dag hoppas kunna leva på dem.


Portföljen har gått upp lite under veckan precis som börsen i sin helhet. Jag ligger fortfarande väldigt bra till och hoppas på att portföljen ska klara att hålla sig över SIXRX fram till årsskiftet. Vi får se hur det kommer att gå.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Hur börsen och min portfölj utvecklats sedan årsskiftet i procent:

 

  • OMX Stockholm 30 (OMXS30) är ett index över de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen exklusive utdelningar.
  • SIX Return Index (SIXRX) visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar.
  • Dow Jones US Market Index (DJ USA) är ett värdeviktat marknadsindex som representerar 95% av den amerikanska aktiemarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *