Veckosummering v.32

Måndag och en försenad summering av vecka 32. Har varit och träffat släkt i helgen så då körde det helt enkelt ihop sig att få ihop en summering av föregående vecka under gårdagen. Ibland önskar man att man hade mer tid, men tiden är ju begränsad. Jag hoppas dock att jag kan ta mig mer tid i framtiden till att prioritera de saker jag tycker är viktiga tack vare pengamaskinen jag snickrar på.

Förra veckan så glömde jag skriva om att jag köpte lite aktier i Peab under torsdagen. Det var utdelningen från Akelius som jag valde att återinvestera i Peab. Det var inget stort köp utan en liten påfyllning där jag jämnade ut antalet aktier. Aktierna köpte jag för 81,15 kr styck.

Annars har det varit lugnt i portföljen och inga övriga transaktioner. Börsen har gått ner ganska mycket senaste månaden och jag hoppas som alltid att det ska fortsätta ner lite till så jag kan köpa på mig mer aktier billigare. Långsiktigt är jag övertygad att börsen ändå kommer att gå upp.

Ser man till portföljen så har den precis som börsen gått ner senaste veckan. Men precis som förra veckan står sig portföljen bra mot index och jag har stått emot nedgången lite bättre än börsen i sin helhet.


Detta är vad mina inlägg handlade om föregående vecka:


Hur börsen och min portfölj utvecklats sedan årsskiftet i procent:

 

 • OMX Stockholm 30 (OMXS30) är ett index över de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen exklusive utdelningar.
 • SIX Return Index (SIXRX) visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar.
 • Dow Jones US Market Index (DJ USA) är ett värdeviktat marknadsindex som representerar 95% av den amerikanska aktiemarknaden.

2 thoughts on “Veckosummering v.32

 1. Hej,
  Kul att läsa din blogg och följer varje vecka hur det går för din portfölj.
  När du skriver hur mycket den har gått upp från årsskiftet, är det inklusive eller exclusive utdelningar?

  Tack för rolig läsning!

  1. Hej,
   Kul att du följer bloggen och tycker det är kul att följa utvecklingen. Det är inklusive utdelningar som gäller från årskiftet.
   Ha en fin dag!
   Mvh Spardagbok

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *