Veckosummering v.33

Söndag igen och snart dags för jobb. Har sista eftermiddagen idag, sedan jobbar jag 2 nätter och efter det väntar 5 dagars ledighet. Tycker att en arbetsperiod går så fort, jag jobbar alltid 7 dagar i rad och det känns som jag knappt hinner börja innan jag är ledig igen. Det är väl helt enkelt ett tecken på att man trivs bra på jobbet och tycker det är kul.

Ser fram emot nästa vecka, kommer som sagt vara ledig ganska mycket och det är en kryssning bokad och en fotbollsmatch inplanerad vilket jag ser mycket fram emot. Dessutom kommer det att komma in fler utdelningar och lön på kontot. Så pengamaskinen kommer att fyllas på.

Portföljen har haft en väldigt fin utveckling under veckan. Det är framförallt ett gäng bolag som har varit med och bidragit extra mycket.

  • Holmen B I 15,25 %
  • Peab I 6,64 %
  • Ratos I 4,56 %

Holmen, Peab och Ratos har under veckan släppt rapporter som tagits emot bra av marknaden och som ni kan se ovan så lyfte kurserna ganska rejält vilket är kul. Det har gjort att min portfölj har nått sitt högsta värde någonsin.

Trillade in ett gäng utdelningar från några av mina amerikanska innehav under veckan in på min kapitalförsäkring. Pengarna ska investeras under kommande vecka i något utländskt bolag. Tanken var först att fylla på i någon av mina amerikanska aktier men nu lutar det åt att det blir Orkla som jag tänker fylla på i. Aktien har sjunkit ganska mycket under året och kan vara läge att öka på innehavet lite.

Stefan Thelenius på bloggen Z2036 har släppt en ny sparkalkylator ”Grand Deluxe” idag. Har kikat på den under förmiddagen och gillar den starkt. Något jag verkligen gillar är att man ser utbetalning per månad med 4% regeln. Precis en sån kalkylator jag alltid har drömt om och jag rekommenderar er starkt att kolla in den. Det är med hjälpmedel som dessa som man verkligen kan se vad ränta på ränta gör över lång tid. För att komma direkt till kalkylatorn, klicka här!


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

  • OMXS30 är upp 0,36 procent senaste veckan
  • DJ USA är upp 0,56 procent senaste veckan
  • OMXS30 är upp 2,90 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 10,76 procent sedan årsskiftet

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *