Veckosummering v.36

Söndag och dags att summera ihop veckan i vanlig ordning. Började veckan med att vara ledig måndag-tisdag och har sedan dess jobbat. Nästa vecka blir tvärtom och jag jobbar måndag-tisdag och är ledig resten av veckan. Så har en fin vecka att se fram emot.

Under veckan har jag handlat på mig aktier i SEB och köpt fler andelar i Xact högutdelande. Köpen hoppas jag ska ge mig en bra utdelning till portföljen framöver.  Jag försöker variera lite mellan att köpa aktier med hög direktavkastning eller aktier med hög utdelningstillväxt. Det bästa är såklart om man lyckas hitta aktier som har båda delarna.

Börsen har även gått bra under denna veckan och min portfölj är på nytt All Time High för andra veckan i rad. Portföljen ligger också bra till mot index och jag ligger fortfarande förbi alla jag jämför mig mot. Så just nu går det bra, men börsen går upp och ner.


Detta är vad mina inlägg handlade om föregående vecka:


Hur börsen och min portfölj utvecklats sedan årsskiftet i procent:

  • OMX Stockholm 30 (OMXS30) är ett index över de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen exklusive utdelningar.
  • SIX Return Index (SIXRX) visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar.
  • Dow Jones US Market Index (DJ USA) är ett värdeviktat marknadsindex som representerar 95% av den amerikanska aktiemarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *