Veckosummering v.38

Söndag igen och denna veckan har jag varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen. Har varit mycket jobb som har tagit upp mycket av min tid. Nästa vecka så satsar jag på lite fler inlägg och bättre uppdatering  helt enkelt.

Denna veckan har inte varit så bra för min del. Min portfölj har backat medans OMXS30 är upp 1,69 %. Men ser man på helåret så är jag ändå nöjd hittills med hur portföljen presterat och ligger just nu före index med god marginal. Största anledningen till att portföljen tappat är att dollarn har gått ner ungefär 2,9 % senaste veckan. Amerikanska aktier utgör ungefär 23% av portföljen så hur dollarn rör sig påverkar hela portföljen.

På tal om USA så har Realty income höjt utdelningen igen under veckan. Utdelningen höjdes från tidigare 0,22 USD till 0,2205 USD per månad. Det är ingen stor höjning som görs men bolaget har redan höjt utdelningen 2 gånger tidigare i början på året, i januari och mars. Jag tycker det är kul att det kommer små höjningar flera gånger om året.

Under kommande vecka ser jag fram emot uppesittarkväll på måndag, lön på tisdag och att vara ledig från onsdag. Under ledigheten ska jag packa ihop lite i lägenheten inför kommande flytt i Oktober. Avslutningen på veckan blir en bra helg med besök av brorsan och hans tjej.

Men innan nästa vecka så ska ett derby spelas i eftermiddag, mitt jobb gör att jag missar matchen och det är lite jobbigt eftersom det är en otroligt viktig match inför fullsatta läktare och antagligen magisk stämning. Hade jag inte jobbat som konsult med skyldigheter och inga rättigheter så hade jag självklart gått på matchen men nu är det som det är. Jag blir förhoppningsvis överrekryterad till företaget jag är inhyrd hos 1 Oktober och då kan man börja leva ett normalt liv igen vilket är skönt.


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

  • OMXS30 är upp 1,69 procent senaste veckan
  • DJ USA är upp 0,69 procent senaste veckan
  • OMXS30 är upp 5,41 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 11,17 procent sedan årsskiftet

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *