Veckosummering v.47

Söndagen den 25:e november redan, nästan hela året har gått och det är mindre än 1 månad till julafton. Det verkar som att vi går mot ett tungt börsår, nu kan fortfarande mycket hända sista månaden men just nu så är OMXS30 ner 6,32 % sedan årsskiftet. Kommer börsen fortsätta ner framöver eller vart ska den ta vägen? Jag har ingen aning och den kan gå upp ner eller sidledes.

Jag tror att sunt förnuft och tålamod är nyckeln till framgångsrika investeringar på lång sikt. För mig handlar det om att fortsätta göra samma saker varje månad oavsett om det är lite jobbigare ibland. Börjar man ändra strategi så fort det blir lite oroligt så är det lätt att man hamnar fel och kan då göra stora misstag. Att ha regler och agera utifrån dem är viktigt. För när allt går åt rätt håll är det inte svårt att hålla på med aktier, men när det blir lite sämre tider så gäller det att hålla huvudet kallt. Lättare sagt än gjort men jag hoppas timmarna jag lagt ner i att läsa böcker och lyssna på poddar ska ge lite bättre avkastning till min portfölj över tid, men det återstår att se.

Imorgon ska det bli kul att se vart svenska börsen tar vägen och kanske blir det något köp för novemberlönen som hittills bara gått till köp av amerikanska aktier. Imorgon ska jag ocksåå ut på en promenad till det lokala köpkvarteret för att köpa några krokar för att hänga upp en julstjärna i vardagsrummet. Längs vägen ser jag fram emot att lyssna på kapitalets senaste podd. Skönt med lite motion frisk luft och en bra podd. En lugn start på nästkommande vecka kommer det att bli.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

OMXS30 är ner 1,47 procent senaste veckan
DJ USA är ner 3,43 procent senaste veckan
OMXS30 är ner 6,32 procent sedan årsskiftet
Mina portföljer är upp 5,05 procent sedan årsskiftet

image-2.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *