Veckosummering v.51

Dan före dopparedan och dags att summera ihop veckan. Har varit mycket tankar på julen under veckan och även om julklapparna varit inhandlade sedan länge så är det lite att tänka på. Som tur är fixar frugan det mesta och gör det fint hemma i lägenheten. Ikväll ska vi spela bingolotto och det kommer vara avgörande om jag går till jobbet imorgon eller inte. Skämt åsido, spel är inget sätt att skapa ekonomisk trygghet på utan det är investeringar på börsen. Se nedan vad ett månadssparande kan bli över tid.

avanza

Är man ung så har man alla möjligheter att med relativt små medel skapa fina förutsättningar att få ihop en rejäl pengahög till ålderns höst genom investeringar. Kasta inte bort den chansen på spel och lotter, chansen att vinna och bli rik är minimal medans att månadsspara i indexfonder och aktier garanterat kommer bli bra över tid. Det gäller att inte ha bråttom utan investera långsiktigt.

Börsen har bjudit på en rätt dålig vecka med rejäla nedgångar. Ligger fortfarande på plus för helåret men nedgången från mitten till Oktober fram till idag är börjar bli ganska stor. Samtidigt så tror jag att utdelningarna i de många av innehaven i portföljen kommer att behålla eller höja utdelningen nästa år. Det gör mig ändå ganska trygg eftersom det jag mäter hur utdelningarna växer mellan åren är, kursen har inte lika stor betydelse för min del.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

OMXS30 är ner 4,30 procent senaste veckan
DJ USA är ner 7,15  procent senaste veckan
OMXS30 är ner 10.69 procent sedan årsskiftet
Mina portföljer är upp 1.26 procent sedan årsskiftet

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *