Veckosummering v.52

Har varit en intensiv vecka med mycket jobb och julfirande under veckan. Efter sista nattskiftet natten till fredag har jag varit ledig och tillbringat ledigheten hos mor och far tillsammans med frugan. Har inte tänkt så mycket på börsen eller aktierna under veckan utan försökt vara närvarande för fru och föräldrar när man inte jobbat. Aktier och investeringar är roligt men inte det viktigaste i livet.

Längst ner i dagens inlägg så kan man se att mina portföljer har gått upp 1,17 % i år. Det är jag nöjd med eftersom jag slagit ändå slagit ”SIX Return Index” som gick ner 4,41 % under året. Six Return Index är ett index som visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive återinvesterade utdelningar.

2018 har inte varit något fantastiskt börsår. Jag slagit index vilket känns bra, får se om jag klarar av det nästa år också och framförallt om jag kan fortsätta göra det över tid. Enskilda år så kan många slå index men att göra det över tid är svårt. Det gäller att gå sin egen väg och hoppas den är bra, funkar det inte så är det lika bra att månadsspara i indexfonder och spendera tiden på annat.

Något som är positivt inför nya året är att jag äger fler aktier nu än vad jag gjorde för ett år sedan. Det betyder att jag har mer och högre utdelningar att se fram emot 2019. Så även om det varit oroligt och stora rörelser på börserna både upp men framförallt ner sen i höstas så är jag inte orolig för att 2019 kommer bli ett fint utdelningsår.

Håller på att fixa till mitt Google Spreadsheet nu när de andra gått och lagt sig så att det ska vara redo att börja användas 2019. Har lite småpyssel kvar sen går jag också och lägger mig. Imorgon ska det nya året firas in och det är alltid lite festligt. Ser fram emot att äta och laga lite god mat. Jag och frugan ska fixa förrätten, jag hoppas vi kan slänga ihop något billigt men gott!


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

OMXS30 är upp 0,03 procent senaste veckan
DJ USA är upp 3,16  procent senaste veckan
OMXS30 är ner 10.67 procent sedan årsskiftet
Mina portföljer är upp 1.17 procent sedan årsskiftet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *