Aktier betalar mina räkningar.

Att jobba efter mål och delmål är viktigt för att nå ditt man vill. Vill man en dag kunna leva på utdelningar och börjar från noll så är det ett ganska stort steg däremellan. Jag tänkte därför skriva lite om hur man skulle kunna tänka och tipsa om hur man kan sätta upp lite roliga delmål längs vägen för att nå det slutgiltiga målet.

Jag gillar tanken av att få vissa fasta utgifter betalda av aktieutdelning varje månad, mobilen till exempel.

Som ni kan se kan man få en ny telefon med massa surf, fria samtal och sms för 349 kr i månaden. Men frågan är, hur mycket aktier behöver man äga för att få 1 månad betald av utdelningar?

Om jag räknar på 4% direktavkastning så behöver man äga aktier för 8725 kr för att få mobilen betald 1 månad per år.
( 349 / 0,04 = 8725 )

Vill man istället ha mobilen betald under hela året så handlar det istället om att äga aktier för 104.700 kr vid 4% direktavkastning. Det fina då är att du då får mobilen betald resten av livet eftersom utdelningar brukar trilla in varje år och dessutom öka om man äger en fin portfölj.

På samma sätt kan man tänka om sitt Netflix abonnemang, elräkning, hemförsäkring, matkostnad osv. Man kan helt enkelt bocka av sak för sak som man så småningom får betalt genom aktieutdelningar.

Man kanske vill få den årliga semesterresan betald genom aktieutdelningar? Gör på samma sätt och räkna på hur mycket ni behöver investera. Är det 20.000 kr man räknar med att spendera varje år till resor med familjen så handlar det om en investering på 500.000 vid 4 % direktavkastning. Tänk vad skönt att få semestern betald varje år resten av livet!

Har ni några knep på hur ni sätter upp mål i ert sparande? Kommentera gärna nedan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *