Handla Xact Högutdelande courtagefritt

Jag har funderat på att köpa in den börshandlade fonden Xact högutdelande till portföljen ett tag. Fonden består av ett knappt femtiotal stabila nordiska bolag med hög utdelning. Det fina med fonden är att den ger en bra riskspridning och dessutom får man utdelning av fonden i maj 1 gång om året.

På ett vis känns det onödig att köpa fonden eftersom man får betala både en förvaltningsavgift men även courtage vid köp och sälj. Förvaltningsavgiften är inte så hög och ligger på relativt blygsamma 0,30%. Men samtidigt är det en avgift på en fond som är väldigt enkel att kopiera då de redovisar alla innehav på hemsidan.

Att det varit förvaltningsavgift och courtage har gjort att jag hittills inte köpt några andelar i fonden. Jag är nog dumsnål, men jag vill ha så få kostnader som äter upp kapitalet som möjligt eftersom det blir stor skillnad över tid. Men nu har jag upptäckt att det finns ett sätt att slippa betala courtage på vissa utvalda börshandlade fonder hos Nordnet.

Genom att använda deras tjänst Månadsspar ETF så slipper man betala courtage vid köp. Order placeras automatiskt den 5:e varje månad, så man behöver vänta dryga veckan efter lön innan pengarna sätts i arbete.

Xact Högutdelande är en av fonderna man kan månadsspara i men det finns såklart fler att välja på.

Nu när jag slipper betala courtage så har jag faktiskt startat ett månadssparande i fonden. Jag gillar riskspridningen och att den kommer dela ut pengar till mig varje år i maj.

Vad tycker ni om Xact Högutdelande och äger ni fonden?

 

2 thoughts on “Handla Xact Högutdelande courtagefritt

  1. Jag äger högutdelaren men vet inte om courtaget någon krona per köp påverkar i totalen men månadsspar blir nog kanon

    1. Du har helt rätt i att de kronorna inte har någon betydelse i slutändan. Kul att du också äger högutdelare !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *