Investor höjer utdelningen!

Investor som är mitt största innehav i portföljen rapporterade idag på morgonen. Bolaget redovisar en totalavkastning för det fjärde kvartalet 2018 på -7,6 procent. För helåret var Investors totalavkastning +3,5 procent som är starkt när man jämför det mot SIXRX som var -4,4% under samma period.

Investors styrelse föreslår en utdelning på 13 kronor per aktie för 2018. Investor fortsätter därmed att höja utdelningen med 1 krona om året precis som man gjort senaste 9 åren. Precis som året innan blir utdelningen uppdelad på två utbetalningstillfällen som planeras i maj och november. Första utbetalningen blir på 9 kronor per aktie medans andra utbetalningen blir på 4 kronor per aktie.

investor

Substansvärdet minskade under 2018 och Investor rapporterar 31 december 2018 ett substansvärde om 428 kronor per aktie. De har också ett justerat substansvärde där de tar upp större helägda innehav till ett antaget marknadsvärde och Investors justerade substansvärde var 486 kronor per 31/12.

Substansrabatten är just nu för låg för att jag skulle vilja fylla på mer i portföljen. På det rapporterade substansvärdet är rabatten endast 6,5 procent och på det justerade substansvärdet är det 17,5 procent rabatt.

Vill man läsa rapporten i sin helhet så är det bara att klicka här.

Vad tycker ni om rapporten och äger ni aktier i bolaget?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *