Köp till portföljen 14-15/5

Igår och idag så har jag återinvesterat utdelningarna som kommit in på kontot i  fonden Xact Högutdelande. Jag vill sätta pengarna i arbete direkt samtidigt som jag vill bygga upp en position i fonden. Långsiktigt vill jag att fonden ska utgöra någon procent av min totala portfölj.

Genom courtagefritt månadssparande har jag tänkt att jag ska bygga upp en position över tid. Det som är en fördel med månadssparande hos Nordnet förutom att slippa courtaget är att man sprider ut köpen för att sprida risken. Ibland kommer man handla när fonden är dyrare och ibland när det är billigare men över tid kommer det att bli bra eftersom börsen historiskt gått upp över tid.

Vill man ha utdelning av fonden i år så ska man köpa fondandelar innan 22 maj eftersom det är sista dag att handla fondandelar inklusive rätt till utdelning. Årets utdelning för fonden kommer sedan in på kontot den 29:e maj.

Efter dagens köp så kommer jag inte att köpa fler aktier före lönen som kommer fredag nästa vecka. Det är inte så långt kvar som tur är. Jag hade som mål att försöka sprida ut köpen under månaden och tycker att jag har gjort det ganska bra jämfört med hur det brukar vara.

Nu ska jag ta det lugnt och njuta av dagen fram tills ikväll, för då börjar det första nattskiftet av två. Men det är inte så illa och nattskiften brukar gå fort. Efter de är klara så väntar en välbehövlig ledighet på 5 dagar och det ser jag verkligen fram emot.


Här kommer sammanställningen av senaste dagarnas köp:

Xact Högutdelande

Genomsnittlig köpkurs – 121,88 kr per ETF

Utdelning – 5,60 kr per ETF

Direktavkastning –  4,60%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *