Starbucks och AbbVie höjer utdelningen!

Det har skett några utdelningshöjningar i portföljen under föregående vecka som är värda att skriva om. Både Starbucks och AbbVie höjer sina utdelningar rejält och bara genom att äga aktierna så betalar de ut mer pengar till mig som aktieägare. Det är grymt bra och det tackar jag för!

Om vi börjar med Starbucks så meddelade de i onsdags förra veckan att de höjer utdelningen. Bolaget höjer sin kvartalsutdelningen till 0,41 USD per aktie från tidigare 0,36 USD per aktie. Det ät en höjning på 14 % jämfört med tidigare utdelning.

Efter höjningen så kommer utdelningen per år ligga på 1,64 USD per aktie jämfört med tidigare nivå på 1,44 USD per aktie. Första gången att ta del av den höjda kvartalsutdelningen blir den 29 november, så redan i slutet på månaden.

På nuvarande kurs runt 83,20 USD så ligger direktavkastningen på ca 2,0 %.


I fredags förra veckan meddelade AbbVie  att de höjer sin utdelning. Bolaget höjer sin kvartalsutdelningen till 1,18 USD per aktie från tidigare 1,07 USD per aktie. Det ät en höjning på drygt 10 % jämfört med tidigare utdelning.

Efter höjningen så kommer utdelningen per år ligga på 4,72 USD per aktie jämfört med tidigare nivå på 4,28 USD per aktie. Första gången att ta del av den höjda kvartalsutdelningen blir den 14 februari, så det blir en bra alla hjärtans dag nästa år.

På nuvarande kurs runt 81,75 USD så ligger direktavkastningen på ca 5,8 %.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *