Storhandlat till portföljen!

Idag har det varit en riktigt bra start på den nya veckan. Vaknade upp någon gång kring lunchtid efter det sista nattskiftet. Jag handlade aktier och betalade alla räkningar samtidigt som jag käkade frukost. Det känns så bra när allt är klart och man är slipper tänka på räkningar fram tills slutet på mars när nya ska betalas igen.

Efter frukosten tog jag en skön promenad i värmen och för första gången i år gick jag klädd i shorts utomhus. Lyssnade sedan på kapitalet och veckans avsnitt handlade om energidryck. När jag kom hem igen efter promenaden så hade Kanadensiska börsen öppnat och jag passade på att köpa några aktier efter att jag klivit ner i badkaret.

Det blev ganska många aktier som inhandlades idag och jag följde listan som jag skrev om i gårdagens inlägg. Nedan kan ni se inköpskurserna:

  • Bure I 131,20 kr/aktie
  • Eastnine I 108,80 kr/aktie
  • Epiroc I 87,73 kr/aktie
  • Lundbergföretagen I 290,00 kr/aktie
  • Lifco I 379,00 kr/aktie
  • Svolder I 97,39 kr/aktie
  • KEG Royalties I 16,95 CAD per aktie

Jag är väldigt nöjd med köpen och tror aktierna kommer vara bra i portföljen under tid. Av dagens 7 inköp så var 5 av dem investmentbolag. Jag gillar verkligen investmentbolag och jag tycker det är ett grymt sätt att få en bra riskspridning. En annan fördel är att man för det mesta kan handla investmentbolagen till en substansrabatt. För att få koll på aktuell substansrabatt så brukar gå ut på IBIndex.se som är en riktigt bra hemsida.

KEG Royalties är ett nytt innehav i portföljen. Aktien är noterat på Toronto-börsen och handlas under tickern KEG.UN. Bolaget delar ut månadsvis och till dagens kurs ligger direktavkastningen på ca 6,7%.

The Keg is uniquely positioned towards the higher end of the casual dining restaurant segment, focusing on customers looking for high-quality steak and prime rib at an affordable price. Great steaks, a casual atmosphere and friendly, very knowledgeable service have become trademarks of The Keg since the first Keg restaurant opened in 1971.

Tanken med innehavet är att komplettera mina tidigare månadsutdelare för att få ytterligare ett bolag i portföljen som delar ut varje månad. Gillar att få utdelningar med jämna mellanrum och att sprida ut risken på flera bolag. Tanken är att köpa på mig KEG under 2-3 tillfällen till under året.

Har ni köpt några aktier idag och vad tycker ni om mina köp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *