Veckans utdelningar och utdelningshöjning

Denna vecka har det inte varit så många spännande rapporter som det varit de senaste veckorna. Men för min del var det ganska bra tajming att det varit lite lugnare eftersom det har varit mycket jobb under veckan. Nu återstår det endast 3 nätter innan nästa ledighet.

De rapporterande bolagen som jag intresserat mig för lite extra under veckan var Lundbergs och Bure. Lundbergs levererade en fin utdelningshöjning och Bure höjer den ordinarie utdelningen med 0,50 kr. Bolaget delar egentligen ut lika mycket som föregående år men då var 0,50 kr extrautdelning. Så i slutändan blir det ju lika mycket på kontot.

Denna veckans summering av utdelningsförslag

Lundbergföretagen

  • Styrelsen föreslår att en ordinarie utdelning om 3,20 kr/aktie.
  • En höjning på 6,7 % jämfört med föregående år.

Bure

  • Styrelsen föreslår en ordinarie utdelning om 2,00 kr/aktie.
  • En höjning på ordinarie utdelning med 33 % jämfört med föregående år.

 

Utdelningarna denna vecka är inte så mycket att skriva om egentligen. Det är inga tunga innehav som delat ut under veckan, så det är med andra ord inte många kronor som trillat in på kontot. Men det är lite pengar och det är såklart alltid positivt. Pengarna sparar jag till nästa vecka för då ska det äntligen investeras i portföljen igen. Ska bli trevligt att handla på sig lite aktier för lönen nästa vecka.

Denna veckans summering av utdelningar


Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

  • Oriflame I 4,17 kr per aktie
  • Starbucks I 0,36 USD per aktie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *