Veckosummering v.12

Söndag igen och dags att summera veckan. Men om vi börjar med idag så har det blivit ett extraskift på jobbet. Det är skönt med lite extrapengar att kunna slänga in i portföljen kommande månad. Imorgon så börjar ordinarie skiftgång på 7 dagar i sträck, så det kommer bli mycket jobb närmaste veckan.

Men tack vare att jag jobbar ganska mycket nu så har jag möjlighet att vara mycket ledig senare under året. Jag kommer att vara ledig drygt 4 veckor under sommaren och 4 veckor till hösten. Har aldrig tidigare haft semester mer än 3 veckor i sträck så blir ett annorlunda år med så mycket ledighet.


Imorgon är det lön och det längtar man ju alltid efter. Jag har en liten lista på aktier som jag tänkt köpa just denna lönen som ni kan se nedan. Efter eventuella köp under morgondagen så kommer jag att vara nöjd med antalet aktier i Axfood och Sampo för i år.

  • Axfood
  • Hormel Foods
  • Investor
  • Sampo

Börsen är ner ganska mycket under veckan medans mina portföljer i stort sett rört sig sidledes, så nu är jag väldigt nära att gå förbi index på årsbasis. Men som jag skrivit tidigare så är det avkastning över långa perioder som spelar roll och inte enskilda år, även om man vill slå index hela tiden.

Hoppas att börsen öppnar veckan med röda siffror under morgondagen så att det blir lite billigare att återinvestera lönen. Trots att börsen ser ganska dyr ut så kommer jag att investera lönen i vanlig ordning. Att tajma börsen är inget jag klarar av utan jag köper mer aktier med jämna mellanrum hela tiden för att bygga på pengamaskinen.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:

Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

  • OMXS30 är upp 11,94 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 11,74 procent sedan årsskiftet

  • DJ USA är ner 0,30 procent senaste veckan.
  • OMXS30 är ner 1,18 procent senaste veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *