Veckosummering v.17

Dags att summera ihop veckan som gått i vanlig ordning. Om man börjar med stora händelsen under veckan så är det väl att det kom in lön på kontot i torsdags. Jag köpte givetvis lite aktier för pengarna direkt efter jag betalt alla räkningar. Det kom även in lite pengar i fredags för Acando aktier som jag återinvesterades i AAK och Lundbergs.

Jag köpte inte aktier för hela lönen direkt denna månaden utan det finns fortfarande pengar att köpa aktier för i portföljen. Men det har varit svårt att hålla fingrarna borta från köpknappen och inte investera allt till pengamaskinen direkt. Men nu har jag har något att se fram emot kommande vecka!

Börsen fortsätter att gå upp och jag blir mer skeptisk att köpa aktier alltefter det blir dyrare på börsen. Jag föredrar att handla på rea och nu känns det som man betalar fullpris. Egentligen borde jag kanske lägga undan lite för att kunna kasta in om börsen sjunker eller amortera ner belåningsgraden lite på superlånet? Men det är svårt att tajma börsen och jag har inte så hög belåningsgrad att jag sover dåligt om natten heller. Så jag fortsätter nog att handla med jämna mellanrum framöver precis som vanligt.

Idag så har jag varit ute på en 6 km lång promenad och lyssnat på podd. Resten av dagen blir ganska lugn för att vila upp mig inför kommande arbetsvecka. Ska hämta en vårsallad ”gratis” på McDonalds om de har kvar erbjudandet att man köpa en för 100 poäng. Nästa vecka så blir det jobb måndag till söndag så då vet jag ska göra.


Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

  • OMXS30 är upp 19,90 procent sedan årsskiftet
  • Mina portföljer är upp 18,13 procent sedan årsskiftet
  • DJ USA är upp 1,24 procent senaste veckan.
  • OMXS30 är upp 1,74 procent senaste veckan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *