Veckosummering v.44

Söndag och dags att summera första veckan på svensk mark efter resan. Veckan började med några lugna dagar och ledighet men från onsdag så har jag jobbat samtliga dagar.

Även om det är kul att resa och upptäcka nya platser så är det skönt att komma hem och sova i sin egna säng. När man är borta länge så börjar i alla fall jag sakna ”normala” rutiner. Så normala rutiner som man nu kan ha som skiftarbetare….


Har varit den roligaste börsvecka på länge för egen del, då jag handlat på mig lite aktier. Var ett uppehåll från köp under resan i USA men nu ska jag försöka köpa lite oftare.

Jag är nog en riktig samlare, jag vill bara köpa mer och mer aktier. Det normala är väl att köpa lite prylar, kläder och så, men jag tänker nästan bara på att köpa mer aktier.


Under veckan så slog jag utdelningsrekord och har sedan årsskiftet fått mer i utdelning än under hela 2018. Det är en skön känsla när utdelningarna växer och jag hoppas att det blir ungefär liknande scenario nästa år. Helt enkelt att jag når 2019 års totala utdelning med någon månad kvar av året.


Portföljen ligger fortsatt bakom SIXRX sedan årsskiftet men jag är ändå nöjd med hur den utvecklats hittills i år.


Hur börsen och min portfölj utvecklats sedan årsskiftet i procent:

OMX Stockholm 30 (OMXS30) är ett index över de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen exklusive utdelningar.

SIX Return Index (SIXRX) visar den genomsnittliga utvecklingen på Stockholmsbörsen inklusive utdelningar.

Dow Jones US Market Index (DJ USA) är ett värdeviktat marknadsindex som representerar 95% av den amerikanska aktiemarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *