Veckosummering v.6

Dags att summera ihop veckan som gått. Det har varit en intensivt vecka med jobb och rapporter, svårt att hinna med allt. Nu i helgen så har jag dessutom åkt på en rejäl förkylning, så nästa vecka börjar hemma i sängen. Då borde jag hinna med att följa med i rapportflödet ganska bra om jag orkar. Är ju först i slutet på nästa vecka som det rapporteras från bolag jag är intresserad av.

Det jag längtar efter mest just nu är ju såklart att utdelningarna från bolagen som rapporterat ska börja trilla in på kontot så att de kan återinvesteras i bolagen och jag kan köpa på mig fler aktier för att bygga en större pengamaskin inför nästa års utdelningar. Men det är ju ett tag kvar tills den tunga utelningsäsongen som börjar i mitten på Mars. Jag kommer hinna köpa på mig lite fler aktier för en lön och lite utdelningar fram tills dess.

Det har varit många rapporter under veckan och av de 15 bolagen i portföljen som rapporterat och som jag har tittat på lite extra på så har det blivit 10 st utdelningshöjningar, 3 st besked om oförändrad utdelning och 2 st sänkningar. Så utfallet från rapporterna är jag nöjd med under veckan. Prognosen just nu är att målet på 20% högre utdelning än föregående år ska kunna nås.

Likt senaste veckorna så är det ett gäng rapporter som jag är lite extra intresserad av kommande vecka och rapporterna jag ska försöka hinna med att gå igenom lite mer är:

 • Tisdag I Nyfosa
 • Onsdag I Beijer Alma I THQ I Tele2
 • Torsdag I Betsson I Duni I Hufvudstaden I Kinnevik I Latour
 • Fredag I Atrium Ljungberg I Eastnine I Hemfosa

Veckans utdelningshöjningar i portföljen:

 • Epiroc I 16% höjning mot föregående år
 • Fabege I 18% höjning mot föregående år
 • Resurs Holding I 9% höjning mot föregående år
 • Lifco I 15% höjning mot föregående år
 • Nordea I 1,5% höjning mot föregående år
 • ICA Gruppen I 4,5% höjning mot föregående år
 • Sampo I 9,6 % höjning mot föregående år
 • AAK I 13,5% höjning mot föregående år
 • Peab I 5 % höjning mot föregående år
 • Industrivärden I 4,5 % höjning mot föregående år

Övriga besked som gäller portföljen:

 • Axfood  I oförändrad utdelning på 7,00 kr
 • Handelsbanken I Oförändrad utdelning på 5,50 kr
 • Orkla I Oförändrad utdelning på 2,60 NOK
 • Skanska I sänkt utdelning med 27%
 • Ratos I sänkt utdelning med 75%

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

OMXS30 är upp 0,10 procent senaste veckan
DJ USA är upp 0,12 procent senaste veckan
OMXS30 är upp 8,41 procent sedan årsskiftet
Mina portföljer är upp 6,87 procent sedan årsskiftet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *