Veckosummering v.7

En riktigt fin söndag som har spenderats tillsammans med frugan på en lite längre promenad nu på förmiddagen. Är verkligen härligt ute när solen skiner och det är några plusgrader. Kommer bli ganska lugnt resten av dagen för att vila upp sig inför kommande arbetsperiod som innebär arbete måndag till måndag.

Ska faktiskt bli skönt att jobba igen. Är man inte ute och reser så tröttnar jag på att vara ledig för länge. Då vill jag hellre vara på jobbet och göra lite nytta och tjäna lite pengar.

På tal om resor så ser jag verkligen fram emot resan till USA i höst. Flygbiljetter och hotell för de flesta dagarna är redan bokade. Det som saknas är boende för några dagar och bokning av hyrbil. Utöver det så är det mesta klart inför resan vilket är skönt och vi ligger bra till med budgeten. Tycker det är kul att leta efter boenden och jämföra priser, kan sitta i timmar för att spara lite pengar. Det blir ganska mycket man sparar i slutändan på att jämföra lite.

Precis som de senaste veckorna så har denna veckan bjudit ett helt gäng med rapporter för 4:e kvartalet. Det är dessutom ännu en vecka som jag är nöjd med utfallet. Jag tycker att bolagen i stort har levererat i linje med eller bättre än jag förväntat mig.

Nästa vecka lugnar det ner sig med rapporter som jag är intresserad av och det är egentligen bara 2 rapporter som jag är lite mer intresserad av att läsa. Det är lite skönt att det lugnar ner sig och jag ska istället börja planera för vilka aktier jag ska fylla på i vid nästa lön. Rapporterna jag tänkte kolla in är Lundbergs på torsdag och Bure på fredag.


Veckans utdelningshöjningar i portföljen:

 • Beijer Alma I 7,3% höjning mot föregående år
 • Tele 2 I 10% höjning mot föregående år
 • Betsson I 37% höjning mot föregående år
 • Hufvudstaden I 5,7% höjning mot föregående år
 • Latour I 11% höjning mot föregående år
 • Brookfield asset management I 6,7% höjning mot föregående år
 • Atrium Ljungberg I 7,8% höjning mot föregående år
 • Eastnine I 9,5% höjning mot föregående år
 • Nibe I 23,8% höjning mot föregående år

Övriga besked som gäller portföljen:

 • Nyfosa  I Ingen utdelning föreslagen
 • THQ  I Ingen utdelning föreslagen
 • Duni I Oförändrad utdelning på 5,00 kr/aktie
 • Kinnevik I Oförändrad utdelning på 8,25 kr/aktie
 • Hemfosa I sänkt utdelning med 50%

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

OMXS30 är upp 3,71 procent senaste veckan
DJ USA är upp 2,57 procent senaste veckan
OMXS30 är upp 12,43 procent sedan årsskiftet
Mina portföljer är upp 8,87 procent sedan årsskiftet

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *