Veckosummering v.8

Söndag och sista dagen innan lönen kommer in på kontot igen. Ska bli skönt att äntligen få handla lite aktier imorgon när jag vaknar efter nattskiftet. Har förberett en lista på bolag som jag tänkt köpa för denna lönen. Mer om den längre ner i inlägget.

Veckans stora händelse är givetvis Uppdrag gransknings avslöjande om att Swedbank kan ha använts för omfattande penningtvätt. Har sett på Instagram och Twitter att många köpt aktien nu när den fallit. Jag har hittills stått utanför och har inga tankar på att köpa på mig aktier innan jag vet mer.

Det kan vara ett bra långsiktigt köpläge en jag tror att aktien kan komma att fortsätta att falla. Jämför man med Danske bank som gått ner 50% så har Swedbank en bit kvar. Sen tror jag att USA kan straffa banker som ägnar sig åt penningatvätt med USD, böter att vänta? Jag vet inte och är ingen expert men jag har inte bråttom att köpa på mig aktier i nuläget.

Har ni inte sett avsnittet om Swedbank på Uppdrag granskning så tycker ni ska kolla. Klicka på bilden för att komma direkt till SVT play.

swedbank

 

Roligare saker att skriva om är hur morgondagens lön ska investeras. Har en bruttolista på aktier som jag tänkt handla imorgon och bolagen är de nedan:

  • Eastnine I 2,10% Direktavkastning
  • Epiroc I 2,40% Direktavkastning
  • Lundbergs I 1,1% Direktavkastning
  • Lifco I 1,2% Direktavkastning
  • Svolder 2,1 % Direktavkastning
  • Bure I 1,5 % Direktavkastning
  • KEG Royalties I 6,75% Direktavkastning

Köper jag alla aktier med lika stor vikt så blir den genomsnittlig direktavkastning 2,45%. Egentligen en lite för låg direktavkastning men jag tror samtidigt att utdelningstillväxten som helhet kommer att vara bra över tid. Jag investerar långsiktigt och vill att utdelningarna ska växa och va stabil. Kommentera gärna vad ni köper för lönen!


Veckans utdelningshöjningar i portföljen:

  • Lundbergs I 6,7% höjning mot föregående år
  • Bure I 33% höjning mot föregående år

Detta är vad mina inlägg handlat om senaste veckan:


Lite om siffrorna från veckans och årets börs:

OMXS30 är upp 0,32 procent senaste veckan
DJ USA är upp 0,28 procent senaste veckan
OMXS30 är upp 12,78 procent sedan årsskiftet
Mina portföljer är upp 10,26 procent sedan årsskiftet

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *